Pasta twarogowa na słodko
Written By Monika on piątek, 22 listopada 2013 | 20:18
Pasta idealna na pyszne śniadanko;)
Przepisu na tą pastę szukałam od dawna, w końcu postanowiłam "poeksperymentować" kuchni i....oto jest!:)
SKŁADNIKI:
150 g twarogu (w kostce)
80 ml śmietany 30%
2 łyżeczki cukru
WYKONANIE:
Twaróg rozdrabniamy widelcem, zalewamy śmietaną, miksujemy mikserem na wysokich obrotach do momentu, aż grudki twarogu będą niewyczuwalne, a całość nabierze puszystej konsystencji. Opcjonalnie można dodać kilka łyżek cukru. W połączeniu z miodem lub dżemem daje naprawdę cudowny efekt:)
Przygotowanie pasty trwa dosłownie chwilę i od razu jest gotowa do spożycia.
Jeżeli chcemy uzyskać większą -ilość, składniki powinny być w proporcji 2:1 (na dwie porcje twarogu-porcja śmietany).
Smacznego!:)
0 komentarze:
Prześlij komentarz