Czas osłodzić sobie życie deserem brzoskwiniowo-śmietanowym:)
SKŁADNIKI:
puszka brzoskwiń w syropie
250 g serka mascarpone
250 ml śmietany 30%
2 łyżki cukru pudru
WYKONANIE:
Brzoskwinie odsączamy, kroimy w drobną kostkę, miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji (oczywiście można zrobić to prościej i szybciej- przy użyciu blendera, niestety, takowego nie posiadam;) ).
Otrzymany mus wstawiamy do lodówki.
W drugiej misce ubijamy śmietanę kremówkę, dodając cukier puder. Następnie, małymi porcjami, dodajemy serek mascarpone cały czas miksując.
Następnie, we wcześniej przepłukanych zimną wodą naczyniach (ja wykorzystałam do tego kieliszki do czerwonego wina) układamy na przemian warstwami mus brzoskwiniowy i śmietankę z mascarpone.
Wierzch dekorujemy bitą śmietaną.
Wstawiamy do lodówki na około 2-3 godziny.
Potem wystarczy tylko patrzeć jak deser znika w mgnieniu oka..:)
Smacznego:)
Otrzymany mus wstawiamy do lodówki.
W drugiej misce ubijamy śmietanę kremówkę, dodając cukier puder. Następnie, małymi porcjami, dodajemy serek mascarpone cały czas miksując.
Następnie, we wcześniej przepłukanych zimną wodą naczyniach (ja wykorzystałam do tego kieliszki do czerwonego wina) układamy na przemian warstwami mus brzoskwiniowy i śmietankę z mascarpone.
Wierzch dekorujemy bitą śmietaną.
Wstawiamy do lodówki na około 2-3 godziny.
Potem wystarczy tylko patrzeć jak deser znika w mgnieniu oka..:)
Smacznego:)
nie przepadam za slodyczami.... ale to jest pyszne... naprawde mocna rzecz:D
OdpowiedzUsuńmniam
OdpowiedzUsuń