Pomarańcze skąpane w czekoladowym słońcu..;)
Written By Monika on piątek, 29 marca 2013 | 18:25
Ktoś kiedyś powiedział, że czekolada jest dobra na wszytko.. Sprawdzimy?
SKŁADNIKI:
pomarańcza
tabliczka mlecznej czekolady
kilka łyżeczek mleka (ewentualnie śmietany)
WYKONANIE:
Pomarańczę obieramy ze skórki, dzielimy na kawałki.
Tabliczkę czekolady łamiemy na kawałki, wrzucamy do szklanki, wlewamy kilka łyżeczek mleka (śmietany) i całość roztapiamy nad kąpielą wodną.
Następnie kawałki pomarańczy nadziewamy na wykałaczkę i obtaczamy w gorącej czekoladzie. Tak przygotowane owoce układamy na papierze do pieczenia.
Pomarańcze wkładamy na 3-4 godziny do lodówki. Gotowe!:)
Dużo czekolady. Żeby zapomnieć.
Bardzo dużo.
pomarańcze w prostym, ciekawym i pysznym wydaniu, pozdrowienia dla wielbicieli czekolady:)
OdpowiedzUsuń