Do pysznego obiadku jak znalazł!:)
SKŁADNIKI:
-średnia główka kapusty
-dwie duże marchewki
-dwie cebule
-pół szklanki majonezu
-1/3 szklanki mleka
-2 łyżeczki cukru
-2 łyżki octu
-sok z połówki cytryny
-sól, pieprz
WYKONANIE:
Majonez, mleko, cukier, ocet, sok z cytryny, sól i pieprz umieszczamy w misce w której będzie serwowana sałatka. Dokładnie mieszamy składniki do uzyskania jednolitej konsystencji.
Szatkujemy
kapustę i cebulę, ścieramy marchewki. Wszystkie warzywa mieszamy razem z
wcześniej przygotowanym sosem i odstawiamy do lodówki aż się porządnie
schłodzi.
Serwujemy sałatkę po kilku godzinach.
Serwujemy sałatkę po kilku godzinach.
0 komentarze:
Prześlij komentarz