SKŁADNIKI
podwójny filet z kurczaka
2 woreczki ryżu
puszka ananasów
puszka kukurydzy
kilka gałązek natki pietruszki lub szczypiorek
papryka
przyprawa kebab-gyros
olej
sól
pieprz
WYKONANIE
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawą kebab-gyros. Smażymy.
Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Kukurydzę i ananasy odsączamy. Plastry ananasa kroimy w kostkę a szczypiorek (natkę pietruszki) siekamy. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!:-)
podwójny filet z kurczaka
2 woreczki ryżu
puszka ananasów
puszka kukurydzy
kilka gałązek natki pietruszki lub szczypiorek
papryka
przyprawa kebab-gyros
olej
sól
pieprz
WYKONANIE
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Oprószamy przyprawą kebab-gyros. Smażymy.
Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Kukurydzę i ananasy odsączamy. Plastry ananasa kroimy w kostkę a szczypiorek (natkę pietruszki) siekamy. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!:-)
0 komentarze:
Prześlij komentarz