Home » , , » Pierś z kurczaka w ziołach

Pierś z kurczaka w ziołach

Written By Monika on piątek, 11 października 2013 | 20:06



SKŁADNIKI:
2 filety z kurczaka
 suszone zioła prowansalskie
czerwona cebula
masło
sól, pieprz

WYKONANIE:
Filety myjemy, oczyszczamy, kroimy na pół. Każdą pierś dokładnie oprószamy ziołami, solą i pieprzem, układamy na folii aluminiowej (około 30 cm x 30 cm).


Cebulę kroimy w pół plastry, układamy na każdym kawałku kurczaka.


Na wierzch kładziemy kilka kawałków masła. Całość dokładnie zawijamy folią aluminiową, by masło nie wypłynęło podczas pieczenia.


Tak przygotowane kurczaki układamy na blasze i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 30 minut.
Upieczone kurczaki rozwijamy i gotowe..;-)





0 komentarze:

Prześlij komentarz

Zapraszam na mój drugi blog, kulinarnazakladka.blogspot.com, gdzie znajdziecie Państwo więcej wspaniałych przepisów!
Obsługiwane przez usługę Blogger.